Brabant C is een investeringsfonds voor cultuur
brabant-c-00-streep_rood3

Initiatiefnemers helpen hun droom waar te maken, op basis van een goed onderbouwd plan

brabant-c-00-grotepijl_rood
Een publieke financier met tevens de opdracht financiering van kunst en cultuur te vernieuwen. Een vernieuwing met als doel de kunst en cultuur initiatieven minder afhankelijk te maken van overheidsfinanciering.

Investeren in kunst en cultuur is niet meer vanzelfsprekend. De middelen zijn beperkt bij zowel publieke als private financiers en dus is de afwegingsdruk groot. Een goed plan is een voorwaarde om in aanmerking te komen. Initiatiefnemers moeten zich ondernemend tonen, een uitstekend plan hebben en betalers en financiers aan zich weten te binden.

De kwaliteit van het initiatief vormt de basis, tot uitdrukking komend in oorspronkelijkheid, zeggingskracht en vakmanschap. Daarnaast is goed ondernemerschap cruciaal: reageren op een behoefte of een behoefte creëren, zicht op stakeholders, een goed businessplan, weten hoe een initiatief te vermarkten en een aanstekelijke drive.

Initiatiefnemers moeten zich ondernemend tonen, een uitstekend plan hebben en betalers en financiers aan zich weten te binden.

Brabant C investeert in cultuur uit de hele provincie. Van Helmond tot Bergen op Zoom, van Zundert tot Veghel.

Kwaliteit en ondernemerschap zijn voor potentiele financiers cruciale elementen. Daarnaast zal iedere financier specifieke doelen stellen, gekoppeld aan zijn eigen missie en doelen. Voor Brabant C is dat duurzame versterking van het cultuursysteem. De aanvragen die Brabant C ontvangt worden door een onafhankelijke Adviescommissie getoetst op 13 criteria.

Waarbij artistieke kwaliteit, ondernemerschap en duurzame versterking van het Brabantse cultuursysteem centraal staan. Een goed bij Brabant C passend plan draagt tevens bij aan de vrijetijdseconomie en heeft een sterke visie op talentontwikkeling.

Brabant C maakt kunst- en cultuur van (inter)nationaal niveau in Brabant mogelijk

brabant-c-00-streep_rood3

Brabant C is opgericht door de provincie Noord-Brabant. De provincie heeft een duidelijke opdracht meegegeven met een missie, doelen en een investeringskader.

Missie

Brabant C maakt kunst- en cultuur van (inter)nationaal niveau in Brabant mogelijk en versterkt tevens het cultuursysteem van Brabant.

Doelen

 • Cultuur in Brabant staat op een hoger plan
 • Het cultuursysteem van Brabant is vitaler
 • Financiering van kunst en cultuur in Brabant heeft een
  sterker fundament
 • Cultuurinstellingen, ondernemers en overheden werken samen
 • Kunst en cultuur verbindt zich aan maatschappelijke vraagstukken

 

Investeringskaders

 • Brabant C richt zich op initiatieven met een begroting van
  minimaal € 83.000
 • Brabant C financiert maximaal 30% van een project
 • Brabant C financiert geen reguliere exploitatie

Een mooie oogst in 2016

Brabant C werkt met een team van 4 FTE en een organisatiebudget van 750.000 euro aan de opdracht van de provincie. In het 2e jaar van haar bestaan heeft Brabant C een breed palet van projecten ondersteund. In 2016 honoreerde Brabant C 25 aanvragen. Diverse projecten hebben (internationale) prijzen gewonnen of zijn daarvoor genomineerd.

Het aantal initiatiefnemers waarmee is gesproken is een veelvoud van de projectaanvragers. Er is stevig gebouwd aan ons netwerk, met een nieuwe website, nieuwsbrieven en events. We hebben flink geïnvesteerd in ondernemerschap en business development: in het eigen team, in initiatiefnemers en in het netwerk met ondernemers.

Print Friendly, PDF & Email
Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up